You are here

100% BCAA 2:1:1

Proizdođač: 
Šifra:
00234
Ukratko:
Spriječava razgradnju mišića Podstiče anabolizam - izgradnju mišićne mase Brži oporavak nakon treninga Daje više energije BioTechUsa 100% BCAA je formula sa mak...Saznaj više
45.00 KM

Možete poručiti i telefonom

(pon-pet 8-16h, sub 8-14h, ned. ne radimo)

051/217-505 0038163/534-557
0
Ocena

100% BCAA 2:1:1

  • Spriječava razgradnju mišića
  • Podstiče anabolizam - izgradnju mišićne mase
  • Brži oporavak nakon treninga
  • Daje više energije

BioTechUsa 100% BCAA je formula sa maksimalnim potencijalom diznajnirana da pruži 5000 mg čiste slobodne forme amino kiselina L-Valina, L-Leucina i L-Izoleucina i na taj način spriječi bilo koju mogućnost katabolizma (razgradnje) vaših mišića.100% BCAA predstavlja prvu liniju odbrane od mogućeg katabolizma!

Amino kiseline L-leucin, L-valin i L-izoleucin su tri najvažnije amino kiseline koje se nalaze u proteinima i čine razgranati lanac. Amino kiseline razgranatog lanca (BCAA) su dobile ime po svojoj jedinstvenoj hemijskoj strukturi. Sve amino kiseline razgranatog lanca su esencijalne amino kiseline i definisane kao takve, organizam nije u mogućnosti da ih proizvede, već se moraju unijeti putem ishrane.

Prisustvo amino kiselina razgranatog lanca BCAA, tokom treninga spriječava razgradnju mišićnog tkiva i stimuliše proteinsku sintezu. Ova činjenica je veoma bitna jer je velika stimulacija sinteze proteina u mišićima mehanizam koji omogućava veći i brži rast mišića.

Konzumiranje BCAA uz odgovarajući trening dovodi do mnogo veće fosforilacije enzima koji sintetišu (ugrađuju) proteine u mišić. Ovaj protein igra bitnu ulogu u inicijalnom koraku aktiviranja sinteze proteina u mišićima.

Dobro je poznato da su amino kiseline odgovorne za sintezu proteina pa im odatle i naziv 'gradivni blokovi'. Posljednjih nekoliko godina naučnici su vršili mnoga istraživanja na BCAA pokušavajući da ustanove njihove antikataboličke potencijale (spriječavanje razgradnje mišića) i anaboličke (izgradnja mišića). Istraživanja su pokazala da su BCAA veoma bitna komponenta za efektivan rast mišića, proizvodnju energije i oporavak mišića nakon treninga.

Preporučena upotreba: Pomješati jednu dozu (5g=1 dozer) sa minimum 250 ml vode ili nekog drugog napitka I koristiti 1-2 puta dnevno, prije, tokom ili nakon treninga. Ili bilo kad tokom dana, npr prije spavanja.

Nutritivna vrijednost:

Nutritivna vrijednost proizvoda

1 doza (5 g)

100 g

Energija

84kJ/20kcal

1672 kJ/400 kcal

Proteini

5 g

100 g

Masti

0 g

0 g

Ugljeni hidrati

0 g

0 g

Aktivni sastojak

 

L-leucin

2,5 g

50 g

L-izoleucin

1,25 g

25 g

L-valin

1,25 g

25 g

Upozorenje: Prije upotrebe konsultovati ljekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smiju prekoračiti.

Dodaci ishrani nisu zamjena raznovrsnoj ishrani.

Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Upozorenje

Prije upotrebe konsultovati ljekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze
se ne smiju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamjena raznovrsnoj ishrani.

Napomena

Preporučena upotreba propisana od strane nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisane od strane proizvođača.

Cijene

Cijene su maloprodajne sa uračunatim PDV-om. Cijene se mogu promjeniti bez prethodne najave.

Opis i fotografije

Pansport nastoji da opisi proizvoda i fotografije  budu što precizniji, ali ne odgovara za eventualne greške.