You are here

Povećanje tjelesne težine / mišićne mase

Mnogi preuveličavaju značaj treninga kad je u pitanju prirast mišićne mase. Svakako da je on nezaobilazan, ali osnova leži u ishrani koja mora da bude redovna, praćena čestim obrocima, kalorijski unos mora biti na veoma visokom nivou. Pored toga, ne treba zaobići i durge faktore kao što su: spol, godine, tjelesna građa, koja je dobrim dijelom genetski predisponirana.
Kada kažemo visok unos kalorija - ne misli se na unos bilo kakvih kalorija, već kvalitetnih kalorija koje organizmu pružaju potrebne hranljive sastojke koji će omogućiti izgradnju mišićne mase. To je, prije svega, protein koji je gradivna materija za naš organizam, zatim ugljeni hidrati koji su energetsko gorivo za naš organizam, ali također i nezasićene masti koje imaju pozitivne efekte na naš organizam i također su izvor energije.Često je takvu ishranu veoma teško sprovesti u djelo, iako je ona osnova svega. Preparati koje ćemo vam u narednim stranama predstaviti, a to su tzv. Gejneri (gaineri) kojima naziv potiče od engl. gain weight - dobijanje na težini. Saznaj više

Čemu služe gejneri?
Gejneri služe samo kao dopuna ishrani. Gejneri sadrže mnoštvo kvalitetnih kalorija, a sastav gejnera se razlikuje prevashodno po količini proteina i ugljenih hidrata i njihovog porekla. Pored navedenog, gejneri mogu da sadrže i anaboličke aminokiseline u dodatku - kao što su bcaa, glutamin, neki od gejnera sadrže i kreatin, dobre masnoće, vitamine i minerale, enzime za bolju razgradnju. Još jedna prednost je da gejneri ne opterećuju stomak i lako ga možete ponijeti sa sobom bilo gdje.
Dobijanje tjelesne mase može za nekoga biti veoma težak i zahtjevan proces koji se graniči sa nemogućim. Razlog za tako nešto je prije svega genetska predispozicija koja brani da se napreduje u težini, ili se napreduje veoma sporo. Za takve ljude suočavanje sa tom činjenicom predstavlja očaj. Ali nema razloga da se pada u depresiju, jer je genetika u ovom slučaju pobjediva! To naravno traži čvrstu volju, želju, vrijeme i mnogo odricanja, ali ako to iskreno želite pobjedićete lošu genetiku, sigurno!
Ako ste se prepoznali u prethodnim rečenicama, treba da znate da postoje suplementi gejneri (gaineri) namjenjeni upravo vama. Ukoliko uklopite gainere i ishranu, koja mora biti veoma kvalitetna, i pravilno raspoređena, uspjeh je neizbježan. Često se postavlja pitanje razlike između proteina i gejnera, pa ćemo vam u ovom tekstu razjasniti.
Razlika između gejnera i whey proteina
Gaineri se po svom sastavu razlikuju od proteina jer se pretežno baziraju na šećeru i uopšteno velikoj kalorijskoj vrijednosti, sve u cilju da dobijete na, toliko željenoj tezini, tj. masi. Oni su prilično kompleksni i u sebi sem toga sadrze: bcaa, taurin, kreatin, glutamin. Ovo su sve supstance koje utiču na vaš brzi napredak. Ali, opet, i pored svoje velike kalorijske vrijednosti, i ostalih bitnih sastojaka, gejneri vam sami neće pomoći ako ishrana nije dobra. Oni rade svoj posao, ali samo uz jaku ishranu.
Uzimanje gejnera
Najvažnije je uzimati ih posle treninga sa vodom, i to u sto kraćem vremenskom periodu, jer je tada najpotrebnije kako bi mogućnost razgradnje sveli na minimum. Gaineri su odlična opcija i kao međuobrok, ali tada sa mlijekom da bi se hranljive materije sporije otpuštale i hranile vaš mišić duže, odnosno, taman do slijedećeg obroka.
Ukoliko vam finansije to dozvoljavaju, dobro bi bilo, da uzmete i ujutru čim ustanete, jer bi tako organizam odmah dobio sve najpotrebnije.
Kombinovaje gainera
I pored toga što je uz dobru ishranu gejner dovoljan za napredak, možete i to ubrzati ako kombinujete i ostale suplemente uz njega. Preporuka je slijedeća: kreatin monohidrat (time pojačate još dozu koja je već u gejneru), bcaa (jer te amino kiseline nikada ne mogu da škode i uvek su potrebne-što više to bolje), vitamini i minerali, omega 3 masne kiseline.
Uz ove suplemente, pravilnu ishranu, trening i odmor nemoguće je da ne napredujete.

Hyper mass 5000

Preparat za povećanje tjelesne težine i mišićne mase sa 67,7% ugljenih hidrata, 24,6% proteina i 5% kreatina

Mass

Za povećanje snage i mišićne mase sa 10 % proteina

Mass 20

Za povećanje snage i mišićne mase sa 20% proteina

Volumass 35

Volumass 35 ispunjava sve zahtjeve koji se postavljaju pred kvalitetne suplemente za mišićni rast i sadrži 35g proteina po dozi

Volumass 35 Professional

Nova, unapređena formula Volumass 35 gejnera sa 35% proteina + Attack-kreatinski kompleks, G-bomb -glutaminski kompleks, taurin

Super Gainers Fuel

1350 kalorija po porciji 50 g čistog proteina iz jaja, mlijeka i surutke po porciji obogaćen mješavinom ugljenih hidrata (maltodekstrin) pogodnim za brzo punjenje obogaćen zdravim mastima koje pomažu u povećanju energije obogaćen enzimima za varenje bogat i kremast ukus čak i kada se priprema s vodom Kliničke studije pokazale su da je obrok poslje treninga koji se sastoji od mješavine proteina i ugljenih hidrata mnogo bolji za održavanje stanja anabolizma, zatim dopunu glikogenskih rezervi od obroka koji se sastoji isključivo od ugljenih hidrata. Uz ovu odličnu kombinaciju dobrih kalorija, brzoapsorbujućih ugljenih hidrata i kvalitetnih proteina, Super Gainers Fuel, pomaže vam da održite svoj organizam u stanju anabolizma koje omogućava sintezu proteina i mišićni rast. Doziranje i način upotrebe: sadržaj 2 dozirne merice (350 g) u blenderu ili šejkeru pomešati sa 7 dl hladne vode. Nutritivna deklaracija | Broj doza po pakovanju: ~15 Aktivna komponenta: 2 merice (350 g) 100 g   Energetska vrednost 1350 kcal 386 kcal Iz masti 140 kcal 40 kcal Masti 15 g** 4,5 g Zasićene masti 7 g** 2 g Trans masti 0 g* 0 Holesterol 260 mg 74 mg Ugljeni hidrati 255 g** 73 g Dijetetska vlakna 2 g** 0,5 g Šećeri 24 g* 6,86 g Mešavina proteina (koncentrat proteina surutke, izolat proteina iz mleka, kalcijum-kazeinat, hidrolizat proteina iz belanca jaja) 50 g 15 g Vitamin C (L-askorbinska kiselina) 24 mg 6,86 mg Vitamin B-1 (tiamin-mononitrat) 0,33 mg 0,09 mg Vitamin B-6 (piridoksin-hidrohlorid) 0,42 mg 0,12 mg Kalcijum 435 mg 124 mg Magnezijum 88 mg 25 mg Natrijum 390 mg 111 mg Kalijum 240 mg 68,6 mg Trigliceridi srednje dužine lanca 6 g* 1,7 g Upozorenje: Pre upotrebe konsultovati lekara/nutricionistu. Ne preporučuje se osobama mlađim od 18 godina. Preporučene dnevne doze se ne smeju prekoračiti. Dodaci ishrani nisu zamena raznovrsnoj ishrani. Napomena: preporučena upotreba propisana od strane srpskih nadležnih institucija može se razlikovati od preporučene upotrebe propisaneod strane proizvođača.

Super Mass Gainer

750 kalorija, 26 g proteina po dozi i 127 g ugljenih hidrata po dozi, za brže dobijanje tjelesne težine i mišićne mase