You are here

Proteini iz drugih izvora

Protein iz soje - biljni izvor proteina, odličan za vegetarijance ili osobe alergične na životinjske proteine. Soja je moćna biljka koja sadrži esencijalne masne kiseline, vitamine, minerale i vlakna. Sadrži fitinsku kiselinu koja ima antioksidativna svojstva i može pomoći u sprečavanju nekih vrsta karcinoma i sniziti nivo loših masti u krvi.

Micelarni kazein je sporo-apsorbujući izvor proteina i za razliku od whey
proteina hrani i gradi vaše mišiće i po nekoliko sati, čak neka istraživanja
pokazuju da je i 7 sati nakon uzimanja nivo aminokiselina u krvi ostao na
visokom nivou. Pored toga, kazein poseduje izuzetno anti-kataboličko dejstvo što znači da sprečava razgradnju i utiče na procese izgradnje mišićne mase. Za micelarni kazein je specifično što se može formirati u tzv. gel u želudcu. Ovo omogućava sporiju probavu i sporije otpuštanje
aminokiselina u krvotok, što ga čini idealnim odabirom za obrok pre spavanja ili kao bilo koji obrok tokom dana osim u periodu nakon treninga kada je cilj da se aminokiseline što pre dopreme u krvotok, a za to je pogodniji whey protein tj. protein iz surutke.

Protein (albumin) iz jaja – takođe čest sastojak u raznim proteinskim mešavinama.

Rice protein

  Bez glutena i bez laktoze, 80% protein porijeklom iz riže sa inulinom, bez dodatog šećera   Pojačan sa inulin vlaknima radi kontrole metabolizma šećera i lakšeg razlaganja masti, uz istovremeno poboljšanje digestivnog sistema   GMO Free, Gluten Free, Lactose Free. Preporučuje se svima kao alternativa proteinima na bazi mlijeka. Također, ovo je sjajan proizvod za vegeterijansku i vegansku dijetu jer doprinosi rastu i održavanju mišićne mase. Okusi : čokolada-cimet, šumsko voće i vanila kolačić Pakovanje : 500g (20 serviranja) Kao svi BioTech USA proizvodi, Rice protein se sastoji od bezbjednih i pažljivo odabranih sastojaka. Nutritivna vrijednost: Nutritivne informacije U 100 g U jednoj dozi (25 g) %RU/25 g Energetska vrijednost 1719 kJ/407 kcal 430 kJ/102 kcal 5,1 % Proteini 80 g 20 g 40% Ugljeni hidrati -od čega šećeri 8 g 0,62 g 2,0 g 0,16 g 0,8 % 0,18 % Masti -od čega zasićene 4,5 g 2,8 g 1,1 g 0,7 g 1,6 % 3,5 % So 0,72 g 0,18 g 3 % Vlakna 7,00 g 1,75 g * RU=Referentni unos za odrasle; *nisu preporučene RU vrijednosti Sastojci: Aktivni sastojci: proteini riže (80%) i inulin Ostali sastojci: kakao u prahu sa niskim sadržajem masnoće, emulgator: soja lecitin, aroma čokolade, cimet, so, zaslađivači (sukraloza, stevia glikozidi) Preporučena upotreba: razmutiti 2 ravne mjerice ili 3 pune velike kašike  (25 g) praha sa 250 ml vode ili obranog mlijeka i popiti poslije treninga. Pripremati neposredno prije konzumiranja! Informacije o alergenima: Proizvod sadrži SOJA LECITIN.         

Soy pro

Izolat proteina soje, pogodan za vegetarijance, osobe alergične na životinjske proteine i za vrijeme posta

Night Pro

Antikatabolik i noćni sporo-apsorbujući protein